Jag vill ta steg som fungerar.

Uppdaterad: jan 12När jag mådde som sämst under min sjukdomsperiod var det som allra svårast att be om hjälp. Det tror jag i och för sig inte jag är ensam om. Men tack och lov så fanns det människor omkring mig som förstod det och försiktigt har knackat på min dörr och sagt "jag ser dig och vet att du tycker det är svårt, men jag vill hjälpa dig".

Hoppet har jag inte kunnat bära själv. Det har jag gjort tillsammans med andra. Ärligt talat så vet jag inte hur det skulle gått utan ert stöd som jag på olika sätt har tagit emot.

Jag vill verkligen att ni ska förstå vidden av hur viktiga ni är och har varit för mig.Något viktig jag förstått och lärt mig är att Jag inte blir stark av att klara saker själv. Däremot blir jag (öd)mjuk av att ta emot hjälp från andra när jag själv har det svårt. Och genom att göra det kan jag bli stark nog att klara av det som är mitt ansvar när krafterna är tillbaka. Styrka bygger jag på det som är mjukt och flexibelt. inte det hårda för det bryts förr eller senare ner och knäcks.


Under mer än tjugo år av mitt yrkesliv har jag lyssnat, varit närvarande med och coachat människor som vill göra förändringar eller skapa klarhet i sina liv för att må bra och växa. Jag har fungerat som en förstärkare för den andres dolda hinder, drivkrafter, drömmar och sin inre röst. Jag hade behövt en som mig själv när det var som svårast efter operationer och behandlingar. När jag trots både fysiska och känslomässiga smärtor skulle hålla motivationen uppe för att fortsätta ta mina läkande steg framåt. Jag önskade det stödet så mycket och vikten av det framträdde tydligare och tydligare. I pandemins distanserade och begränsade tillvaro såg jag inget annat val än att försöka vara mitt eget stöd i vardagen. Jag försökte hitta kraft att ta några steg varje dag oavsett hur ont det än gjorde och hur dåligt jag än mådde. För jag tänkte att så länge jag förflyttar mig fysiskt och rör mig så länge lever jag. Det blev min drivkraft som jag fortfarande har som ett fokus att hålla mig till.


Någonstans med min livserfarenhet bar jag en vetskap om att det jag tar mig igenom som är svårt och lär mig av kan kanske bli en välsignelse för någon annan senare. På en av mina promenader dök orden Gå För Livet upp i huvudet. Plötsligt fanns något som jag själv hade behövt. Ett sammanhang där vi tillsammans ger varandra motivationsstöd att hålla kroppen i fysisk rörelse. Livets bräcklighet och förgänglighet gör att jag vill sätta igång en fysisk rörelse som är naturlig, positiv, enkel och genomförbar. Jag har en önskan om att få se det här växa fram.


Du får gärna hjälpa mig att sprida och följa på Instagram @gaforlivet.
40 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Morgonpromenad