Rehabilitering.


En omtumlande men väldigt positiv och givande vecka på Lydiagården. Den var fylld med viktig information om vad det faktiskt innebär att drabbas av cancer, både fysiskt, psykiskt, känslomässigt och socialt. Men också en del väldigt bra verktyg för att komma tillbaka, komma vidare och bli starkare.

I ett och ett halvt år har jag varit sjuk och inte kunnat arbeta. Det kändes viktigt för mig att genom en rehabiliteringsvecka få ett avstamp till att komma tillbaka i en ny version. Alla mina egna verktyg var jag för utmattad för att lyfta upp själv. Mitt perspektiv har varit den som visar för andra. Nu behövde jag bli visad av någon annan och vara helt i mottagandet. Det jag förstått på ett intellektuellt och i viss mån känslomässigt plan blir plötsligt väldigt kroppsligt begripligt. Jag kan inte få ett fullständigt perspektiv utan att själv ha varit på båda sidor
I Kina betyder skrifttecknet för Kris också fara och möjlighet.

Förändring kan vara både skrämmande och spännande. Jag ser med nyfikenhet fram emot hur mina kunskaper och erfarenheter kan kombineras till något som kan bli till välsignelse även för andra.


Massagen har varit det som gett mig absolut mest kunskap och förståelse för kroppen, både min egen och andras. Därför var det en stor sorg att inse att biverkningarna i händerna begränsar mig från att göra det i någon större omfattning. Men var sak har sin tid och kanske är det dags att dela min kunskap vidare nu.

Min cancerresa och förståelse för hur det drabbar mina relationer. Har gjort att jag haft nytta av kunskaperna om sorgebearbetning, förlåtelse och försoning.


Nu kommer jag ut på darrande ben och ser fram emot vad resten av livet vill med mig.


29 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Morgonpromenad