Slutet eller en ny början.


Jag fick provsvar på tumören som togs bort i november. Den var malign - ordet är latin och betyder ordagrant "född för att vara ond". Ordet malign beskrivs som elakartad inom cancervården.

Provtagningar och datortomografi gjordes på skalle, buk och bröst för att se om det fanns metastaser i kroppen.

I början på december var jag och träffade läkaren som gav mig information om vidare åtgärder. Ett större område runt tumörområdet ska opereras bort liksom lymfportarna som är kopplade till tumörområdets lymfflöde. Det för att se om det spridit sig dit.


Idag har det gått nio månader sedan jag skrev det som står ovanför. Jag publicerade det aldrig. Jag har genomgått ett par operationer efter det och cancern har spridit sig till lymfkörtlarna. Det som ska göras innan det kan sättas in behandling är tydligen att all aktiv cancer ska opereras bort först. Nu väntar jag på en ny undersökning som ska se om ytterligare aktivitet är cancer eller något annat i kroppen.


Jag kommer att lägga upp lite filmklipp och eventuellt någon text här för er som vill följa mig och hur det går med hälsan.

Motståndet har varit massivt mot att visa upp mig och det jag går igenom. Men nu inser jag att det varit för lång tid att bara lyssna inåt. Jag behöver sätta ord på mitt liv som för det mesta är distanserat från andra människor. Det är oerhört utmanande att gå igenom både en cancersjukdom och att inte få umgås med familj och vänner som tidigare.


Här kommer mitt första videoklipp.


31 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

© 2020 by Carina Halvardsson  l  carina@carinahalvardsson.se  l  +46709 500 355 

  • Gray Instagram Ikon
  • Grey Facebook Icon
  • Gray Edin Ikon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now