top of page
Yoga hemma

Ibland tar livet en oväntad vändning.

På ett ögonblick faller jag och tappar kontrollen.

Från en sekund till nästa förändras allt och livet blir aldrig sig likt.

Det behöver inte betyda totalt mörker för evigt. För mig har det handlat om att lära mig navigera i mörkret för att hitta ljuset.

Just nu lever jag med malignt melanom (hudcancer) stadie IV och är sjukskriven.

 

"A single act of kindness
can cause ripples of healing"

Okänd

Bloggen

Marie och Carina

Jag och Marie är bästa vänner. Vi gör en Youtube-serie tillsammans där ni får följa mig på min resa med malignt melanom, hudcancer, stadie IV. Vi bjuder in er i vårt samtal om det som finns i livet just nu och våra erfarenheter sedan tidigare. Vi spelar in utan att redigera och förändra. Det är sårbart och äkta. 

Mer om Marie på www.marieeklipanovska.se 

Om mig

Profilbild Foto Karin Oddner.jpg

Foto: Karin Oddner

Jag heter Carina och har försökt se på svårigheterna i mitt liv som en vägvisning. Som person är jag ganska grundad, lugn och trygg. Inte precis någon "wild-and-crazy-typ" som jag ibland önskat vara, men däremot uppskattar jag spontanitet väldigt mycket. Tycker nästan det känns själsdödande med för mycket planerande och fulla kalendrar. Livet måste ha lite svängrum så det får plats med en dans också. 

Jag började arbeta inom polis- och kriminalvård efter gymnasiet. Startade eget företag och omskolade mig inom kroppsterapi och alternativmedicin för att ta reda på hur man bäst tar hand om hela människan. Mitt intresse för rättvisa, att vara människa och kommunikation föddes nog redan i skolan där jag fick stryk både fysiskt och psykiskt. Det psykiska våldet är värst och gör störst skada eftersom det inte syns och vad gör vi med det som inte syns? Den frågan har drivit mig hela livet. Det har gjort att jag sökt svar på kroppens signaler om smärta och obehag  där det inte finns någon "medicinsk" förklaring. Som barn tog jag på mig rollen som medlare mellan mina systrar, förvisso utan deras samtycke men i den rollen lärde jag mig en del om mig själv. Jag gjorde alla de fel som jag inte gjorde senare. Jag lärde mig lyssna mer än att prata.

Att inte vara omtyckt är svårt men att inte tycka om sig själv är svårare. Därför blev det kanske min lösning på ensamheten i skolan, att fokusera på att bli min egen bästa vän. Balans är min livskompass och jag vet att jag kan må ganska bra om jag också tar hand om det som får mig att må dåligt. Att be om hjälp är en styrka! 

"Livet är inte en sång jag sjunger ensam. Det är en symfoni av ljus och mörker att dansa till med dem jag älskar." Navid Modiri

Bunt tidningar

Tidningsintervjuer

Kontakta mig

Tack för att du skickar in!

Shadow on Concrete Wall
bottom of page