top of page
Yoga hemma

Ibland tar livet en oväntad vändning.

På ett ögonblick faller jag och tappar kontrollen.

Från en sekund till nästa förändras allt och livet blir aldrig sig likt.

Det behöver inte betyda totalt mörker för evigt. För mig har det handlat om att lära mig navigera i mörkret för att hitta ljuset.

Jag lever med malignt melanom (hudcancer) stadie IV.

En film om att våga gå bredvid i samarbete med Regionalt Cancercentrum.

"A single act of kindness
can cause ripples of healing"

Okänd

Bloggen

"Jag vill leva som om varje dag var den första istället för den sista"

Om mig

Jag lever på hoppet.jpeg

Jag har alltid haft en stark och djup livsglädje som inte ens livets svårigheter lyckats ta ifrån mig. Redan i skolan där jag fick stryk både fysiskt och psykiskt väcktes intresset för rättvisa, mänskliga relationer, hälsa och välbefinnande. Det psykiska våldet är nog det värsta eftersom det inte syns och vad gör vi med det som inte syns? I mitt fall höll det på att kosta mig livet. Men blev istället min ingång till att så småningom söka svar på varför kroppen signalerar smärta och obehag när ingen "medicinsk" förklaring finns.

Direkt efter gymnasiet började jag arbeta inom polis- och kriminalvård. Efter sjutton år startade jag eget företag och omskolade mig inom kroppsterapi och alternativmedicin för att ta reda på hur man bäst tar hand om hela människan. Senare engagerade jag mig i Försoningsgruppen som arbetar med reparativ rättvisa och försoning. Utbildat mig både i Sverige och Sydafrika. Plötsligt hade jag hittat hem till vad jag omedvetet sökt efter hela livet. Försoningens betydelse för mänskliga relationer och helande. Vi är en mänsklighet som behöver hitta en plats där vi alla får rum. Det drömde jag om som barn. Tänk att jag funnit en väg dit.

"Livet är inte en sång jag sjunger ensam. Det är en symfoni av ljus och mörker att dansa till med dem jag älskar." Navid Modiri

Jag och Marie Ek Lipanovska gjorde en Youtube-serie tillsammans där ni får följa mig en bit av min resa med malignt melanom, hudcancer, stadie IV. Vi bjuder in er i vårt samtal om det som finns i livet just nu och våra erfarenheter sedan tidigare. Vi spelar in utan att redigera och förändra. Det är sårbart och äkta. Just nu är det inte aktuellt med några fler avsnitt. Men när energi finns skriver jag på bloggen.

Läs mer om Marie här 

Här kan du lyssna på hur det lät 2021 när jag blev intervjuad av Charlotte Cronquist i Charlottepodden. 

Läs mer om Charlotte här

Bunt tidningar

Tidningsintervjuer

Kontakta mig

Tack för att du skickar in!

Människor i Park
bottom of page