top of page

Del 7: Dokumentation

Hemma från sjukhuset sedan i fredags. Att vara hemma påminner mig om det som är friskt, det som trots allt fungerar och är "som vanligt".


Jag börjar med att backa lite för att försöka sätta ord på vad som hänt senaste veckorna.

Min reaktion på behandlingen var tydligen extremt kraftfull och enligt läkaren fanns bara något enstaka fall i Sverige tidigare.

Mina försök att beskriva mitt mående och reaktioner på behandlingen till en början togs inte riktigt emot. Det var i alla fall min upplevelse och det kändes både svårt och otryggt.

Jag är i allra högsta grad involverad i min kropp och mitt välbefinnande och vad jag själv kan göra för att må så bra som möjligt. Det som drabbade mig var så starkt och överväldigande att jag inte hade något annat att jämföra med. Det kändes som om kroppen stängde ner olika funktioner och att ett gigantiskt fysiskt stresspåslag var igång dygnet runt. Jag fick äntligen reda på via provtagning inför min andra behandling att sköldkörteln var inflammerad och att det kunde vara en bidragande orsak till att jag upplevde stresspåslag med hjärtklappning, viktnedgång och skakningar i kroppen. För det behandlades jag med betablockerare som skulle lugna hjärtat för att inte belasta det för mycket. Allt för att jag skulle kunna ta emot min andra behandling. Men någonting i min kropp skrek NEJ! Det går inte, jag kan inte ta emot mer. Jag behöver andas, lugn och ro för att hämta mig. Det är kaos i min kropp och den försöker för allt vad den är värd att ställa till rätta det som hamnat fel. Den behöver stöd för det och inte något annat just nu.


Mitt och sjukvårdens perspektiv var långt ifrån varandra. Deras fokus var att få igång behandlingen och ha fokus medicinskt för att bromsa sjukdom. Mitt fokus var att försöka integrera hela min kropp och existens i det som var tänkt hjälpa mig få broms på cancerspridningen. Vägen dit och tempot skiljer sig åt mellan det medicinska maskineriet och det som sker i min kropp.

Jag hamnar på akuten och får till slut reda på att jag har drabbats av svikt i hypofysen (i hjärnan). Dess uppgift är att utsöndra hormoner som krävs för att vi ska kunna överleva. Binjurarna påverkas liksom levern och febern gör sitt stora intåg i kroppen och den slår ut mig och jag läggs in på onkologens vårdavdelning. Det tas prover, görs odlingar, röntgen- och ultraljudsundersökningar enligt konstens alla regler. Det blir kortisonet som till slut får ta över. Höga doser som ska tas under flera månader och sakta trappas ned.


Jag tar en timme i taget och är med min kropp som kämpar så oerhört fantastiskt. Rörelse i lagom doser gör att livet cirkulerar och det känns hoppfullt för läkning. På söndag ska jag göra en magnetröntgen av hjärnan och se hur det ser ut därinne.


Dagens avsnitt med Marie med fokus på kroppen. Jag är väldigt tacksam och glad för livet och för er alla som följer mig, stöttar och hör av er. Sprider värme, omtanke, glädje och kärlek. Ni är fantastiska! ❤️Tack Marie för vår vänskap. För att du sitter här i min soffa och samtalar med mig om det som är så angeläget livet.

112 visningar9 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hopp och Liv

Sömnlös

9 Comments


gurianne.sandven
gurianne.sandven
Dec 14, 2022

Hej Carina

Först nu har jag hittat till din blogg, beror nog lite på att jag inte är så ofta inne på Instagram och för att det var några år sedan vi såg. Blev så glad när jag ringde dig häromkvällen att du fortfarande har samma telefon nummer som tidigare:-)

Har lyssnat på ditt senaste samtal med Marie och jag säger bara, vilken kämpe du är och vilken fin väninna du har i Marie! Tänker på dig och vill ge dig en stor kram, fortsätt kämpa för jag förstår att du betyder mycket för många! ♥️ Gurianne

Like
Carina Halvardsson
Carina Halvardsson
Dec 14, 2022
Replying to

Tack kära Du 🙏🏼 Jag blev glad för vårt samtal. Fint att du vill följa med mig här. Kram ❤️❤️❤️

Like

hojabjar
hojabjar
Dec 08, 2022

Vilket underbart samtal ❤️🙏

Vilken kämpe du är Carina och vilken underbar vän du är Marie ❤️🙏

Det är jag som ska tacka 🌺 jag är inte längre rädd för döden. Jag har lärt mig att jag är andlig, jag har lärt mig leva i nuet och att lita på min intuition.


Var rädda om er, Carina jag älskar dig ❤️ ❤️

Kram Jenny

Like

Carina Brink
Carina Brink
Dec 07, 2022

Så fint att få följa dig här.

Lika klok och inspirerande som alltid.

Kram ❤️

Like
Carina Halvardsson
Carina Halvardsson
Dec 08, 2022
Replying to

Åh, vad glad jag blir. Kram ❤️

Like

hojabjar
hojabjar
Dec 07, 2022

Älskade kusin ❤️ följ din intuition och fortsätt lyssna inåt. Du är klok och begåvad och jag tar dina råd alla dar i veckan.

Vi hörs i morgon ❤️ igen.


Älskar dig så mycket ❤️❤️❤️❤️❤️

Like
Carina Halvardsson
Carina Halvardsson
Dec 08, 2022
Replying to

Tack hjärtat 🙏🏼❤️

Like

Tack min vän för att jag får det.

Kram ❤️❤️❤️

Like
Carina Halvardsson
Carina Halvardsson
Dec 08, 2022
Replying to

❤️❤️❤️

Like
bottom of page