top of page

Meditation

För mig kan meditation vara en sådan enkel sak som att stanna upp och observera något. Som till exempel att ligga och titta upp mot himlen, följa molnens långsamma rörelser.Andetagen blir längre och djupare och jag får en känsla av lugn och harmoni i kroppen. Tänk att något så enkelt som att betrakta molnens formationer och rörelser mot en blå himmel kan ge mig en känsla av att tiden inte existerar. Jag ÄR och finns till utan krav och prestationer, en för mig befriande känsla. För dig som är en "presterare", som blir bekräftad när du har många bollar i luften, är effektiv och producerar massor. Kan det här med att sitta still och inte göra någonting vara oerhört svårt, oförklarligt varför man ska göra det, utmanade och ibland rent av provocerande. Men det kan vara precis lika svårt för den "bekväme" att aktivera sig och få saker gjorda. Att hitta sin balans kräver något av oss alla.


Som barn låg jag ofta i gräset och tittade upp på molnen. Med en nyfiken och utforskande blick hann jag uppfatta vilka figurer som molnen lyckades skapa innan de upplöstes och förvandlades till något helt annat. En gratis aktivitet som dessutom gav en stunds känsla av sinnesfrid. En närodlad, giftfri aktivitet som inte skadar varken människor, djur eller natur 😉


Andas in......andas ut....Njut av molnen, solen, regnet, blommorna, bären, frukterna och av varandra i denna ljuvliga sommartid!


Carina76 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hopp och Liv

Sömnlös

Comments


bottom of page